Dagindeling BSO

De dagindeling bij Dapper BSO is als volgt:

14:00 uur      
Gezamenlijk ontvangst met eten en drinken. Wat er aangeboden wordt zal aansluiten op de diversiteit binnen de groep. Aan ouders zal aan het begin van het schooljaar, via Klasbord, gevraagd worden waar behoefte aan is.
Terwijl de ene pm-er de kinderen begeleid bespreekt de ander de bijzonderheden van de dag met de groepsleerkracht van de kinderen.

14:30 uur       
Workshop of thematisch werk (hierbij worden bijvoorbeeld ook (buiten)spel, mediagebruik, of constructieve activiteiten meegenomen). Kinderen die behoefte hebben aan een moment voor zichzelf krijgen daar ook de ruimte voor. Hiervoor is een relaxruimte ingericht. In de relaxruimte kan muziek geluisterd worden, liggen koptelefoons die geluid van buitenaf dempen, liggen diverse leesboeken, stripboeken en tijdschriften en staat een motoriekkist waar individueel mee gespeeld kan worden.

16:00 uur        
Gezamenlijk eet- en drinkmoment.

16:30 uur                 
Groepsactiviteit. Denk hierbij aan gezelschapsspellen, buitenspel, Energizers, enz.

17:00 uur        
Vanaf dit moment kunnen ouders hun kinderen ophalen of mogen de oudere kinderen zelf naar huis (dat laatste alleen met goedkeuring van ouders).
Tussen 17:00-18:00 uur hebbende kinderen die nog aanwezig zijn ruimte voor een vrije invulling. Eventuele huiswerkbegeleiding wordt ook in dit uur gepland.

18:00 uur       
Gezamenlijk drinkmoment en opruimen van de ruimte. Gedurende de middag ruimen de kinderen tussendoor hun spullen op, maar wat is blijven liggen wordt in dit laatste halve uur afgerond. Hierbij is de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het netjes achterlaten van de gemeenschappelijke ruimte van belang. Kinderen stemmen onderling de kleine taken af en helpen de pm-ers op de groep.